BÜYÜYÜNCE NE OLSAM? E TWİNNİNG PROJESİ

Okulumuzda 2021-2022 eğitim-öğretim yılınde okul müdür yardımcısı Durdane Güner ve 4/J sınıfı öğrencileri 'Büyüyünce Ne Olsam?' e-Twinning projesi yürüteceklerdir.

Projenin Amacı

Projemiz 6-10 yaş grubu öğrencilerine ilgi,yetenek,değer ve kişilik özelliklerini tanımalarına erken yaşta yardımcı olmayı amaçlamaktadır.Meslek ve mesleklerin gerektirdiği becerilerin ilkokul çağı çocuklarında çok fazla önemsenmemesi bir eksikliktir. Birçok ilkokul çağı öğrencisi ilgi,yeteneklerinin farkında değil,iş ve meslekler konusunda yeterli bilgiye sahip değillerdir.Projemiz öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri, kişilik özelliklerini tanımaları ve ilgilerini geliştirmeleri amacıyla gerekli görülmüştür. Proje ile öğrenciler kişilik özelliklerini,bireysel farklılıklarını tanıyacak, üst öğrenim kurumularında ne tür bir işleyiş olduğunu görecek,burs ve olanaklar hakkında bilgi sahibi olacaklardır.Öğrencilerde teknoloji,bilim,spor,sanat,müzik alanlarına yönelimlerini keşfetmelerini sağlayacaktır.İlgi ve yeteneğini keşfeden öğrenciler buna yönelik çevre imkanlarını tanıyacak destek alma fırsatı bulacaklardır.Öğrenciler meslekler hakkında bilgi sahibi olacak öz geçmiş yazmayı da öğreneceklerdir.Mesleki rehberlik kapsamında öğrenciler verimli ders çalışma,akademik başarıyı arttırma yöntem ve teknikleri hakkında bilgi ve beceri sahibi olacaklarıdır.Öğrenme ve öğretme faaliyetlerinin oyun ve etkinliklerle öğrenciye aktarılması kalıcı bilgi oluşumunu sağlayacaktır.

Projenin Hedefleri

1.Mesleki rehberliğin ilkokullarda önemini farkettirmek
2.Öğrencilere hedef belirlemeleri konusunda yol göstermek
3.Öğrencilerin meslekler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak
4.Öğrencilerin kişilik özellikleri,ilgi ve yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak
5.Üst öğrenim kurumları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak,buradaki ders içerik ve işleyişleri hakkında bilgilendirmek
6.Öğrencileri ilgi,yetenek ve kişilik özelliklerine uygun sosyal etkinliklere yönlendirmek karakter gelişimlerine yardımcı olmak
7.Öğrenci ve velilerin yaş düzeylerine uygun yararlanacakları ücretsiz eğitim olanakları ve burslar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak
8.Verimli ders çalışma teknikleri konusunda öğrencilere rehberlik etmek
9.Düzenli ve planlı çalışma yöntemleri öğrenmelerini sağlamak ve akademik başarılarını arttırmalarını desteklemek

Çalışma Süreci

Ortak arama,proje,fikir geliştirme,ortak iletişim kanalı belirleme
Aylık öğretmen öğrenci ortak ürün çalışmaları yapmak
Belirli gün ve haftaları kutlamak
Proje yaygınlaştırma çalışmaları,aylık öğrenci ve öğretmen etkinlik değerlendirme anketleri oluşturmak,öğrenci buluşma etkinlikleri
KASIM:Ortaklarla tanışma,görev paylaşımı,iletişim bilgileri,veli izin belgeleri alma,sosyal medya hesapları açma.Afiş,broşür,logo oluşturma ve oylamaya sunma.Tanıtım panosu
ARALIK:Öğrenci tanışma webinarı,oyun şenlikleri,dergi,gazete hazırlama,bulmaca,karikatür çalışmaları,veli semineri,öğrenci takımları oluşturma
OCAK:Meslek elemanları ile röportaj,Verimli ders çalışma veli semineri,drama etkinlikleri,öğretmen ortak ürün çalışmaları
ŞUBAT:Üst kurum gezileri,ilgi,envanteri uygulama,öz geçmiş hazırlama,fiziksel aktiviteler
MART:Aileler ile sessiz sinema oyunları,mesleklerle igili şiir,öykü çalışmaları,meslek tanıtımları veli semineri,meslek oyunları,Ünlü meslek elemanlarının başarı hikayelerini araştırma

Beklenen Sonuçlar

1.Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri sağlayacaktır.
2.Öğrenciler kişilik özellikleri,baskın zeka alanını keşfedecek bireysel farkındalık kazanacaklardır.
3.Üst öğrenim kurumları hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
4.Yaş düzeylerine uygun ücretsiz eğitim ve burs olanaklarını öğrenmelerine yardımcı olacaktır.
5.Öz geçmiş yazmayı öğreneceklerdir
6.Fiziksel oyunlar ile spor dallarına yönelik ilgilerini ve yeteneklerini keşfedeceklerdir
7.Meslekler ve işleyişleri hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
8.Proje ile ilgili dergi,gazete,afiş,broşür,hikaye gibi ürünler ortaya çıkacaktır.
9.Öğrenciler çok sayıda web2 aracı kullanmayı öğreneceklerdir.

Proje Facebook Hesabı için tıklayınız.

Proje İnstagram Hesabı için tıklayınız.

Proje Blog Hesabı için tıklayınız.

31.12.2021 746

31-12-202131-12-202131-12-2021

Adres:
Mehmet Akif Ersoy Cad. No 17 Başakşehir 2. Etap 146B, 146M, 98, 89C nolu otobüslerle okulumuza ulaşabilirsiniz.