Okulumuzda Daha Güvenli Bir Eğitim-Öğretim Yılı İçin El Ele Verelim.

Okulumuzda Daha Güvenli Bir Eğitim-Öğretim Yılı İçin El Ele Verelim.

 

NURETTİN TOPÇU İLKOKULU OKUL GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023/28 sayılı genelgesi doğrultusunda;02/10/2023 tarihinden itibaren öğrencilerinizin güvenliği ve okul güvenliği açısından aşağıdaki önlemler uygulanacaktır.Okula giriş çıkışlarınızda öğrenciniz ile ilgili görüşmelerinizde aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz rica olunur.

*Okulumuzda eğitim 8:45 te başlayıp 14:40 ta sona ermektedir.Öğrencinizi zamanında okula getirmeniz ve zamanında almanız rica olunur.

* Okulumuzda giriş ve çıkışlarda ziyaretçi denetiminin kolaylaştırılabilmesi için "ziyaretçi yaka kartı" uygulaması yapılmaktadır. Okullarımıza gelen ziyaretçilerin içeri alınmaları ancak güvenlik görevlilerimiz tarafından ziyaretçi defterine kimlik kayıtları işlenmek ve ziyarete geldikleri kişinin bilgisi, onayı ve randevusu alınmak şartıyla mümkün olabilmektedir.  Güvenlikten giriş yapan ziyaretçiler, güvenliğe kimliklerini bırakıp karşılığında ziyaretçi yaka kartı alarak giriş yapabilir.

*Dersliklerimiz ve üst kat koridorlarımız, eğitim-öğretim için sadece öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından kullanılmaktadır. Herhangi bir nedenle okula gelen velilerimiz ve ziyaretçinin bu alanlara giriş izni yoktur.Okula giriş çıkışın azalması adına öğrencimizin çantasının akşamdan kontrol edilmesi ve çantasının akşamdan hazırlanması gerekmektedir.

*Okul ders saatleri içinde dışarıdan gelen hiçbir velinin aracı okul bahçesine giriş ve/veya park izni verilmemektedir.

*Veliler her hangi bir nedenle öğretmenle görüşmek veya çocuğuna bir şey vermek  için katlara çıkamayacaklardır.Öğretmeni ile yalnız okulun girişinde öğretmenin bilgisi ve izni dahilinde görüşme yapacaklardır.Öğretmenlerimizin katlarda ve sınıf içinde veli ile görüşme yapmaları yasaktır.

*Okula hastalık, seyahat vb. sebeplerle gelemeyen öğrencinin velisi, bu durumu öğretmenine telefon vasıtasıyla birlikte bildirmelidir. Okula gelemeyen öğrencilerin raporu var ise okul yönetimine bunu en kısa sürede ulaştırması gerekmektedir.

*Ders saatleri içerisinde izin alacak olan veliler öncelikle öğretmenlerini bilgilendirmelidir. Öğrenci öğretmeni veya okulumuz çalışanları tarafından okulun giriş katında aileye teslim edilir. Veliler çocuklarını almak için dersliklerin bulunduğu alanlara giremez.

*Geç kalan öğrenci veya içeriye girmek istemeyen öğrencinin velisi öğrencisini sınıfa çıkarması yasaktır.Öğrenci girişte öğretmen ve görevlilerce sınıfa götürülecektir.

*Öğrencinizin başka bir öğrenci ile yaşadığı sıkıntılarda kesinlikle okul idaresi ve öğretmenin bilgisi dışında sınıfa çıkıp öğrencilerle konuşulması yasaktır.Bu tür durumlarda sorun çözülmekten ziyade veliler arası bir probleme dönüşmektedir.

*Sınıf temsilcilerinin okul idaresinin bilgisi dışında kata çıkmaları ve sınıf içine girmeleri yasaktır.

*Okul içerisinde idarenin bilgisi dışında cep telefonu ve başka bir kamerayla görüntü alınması yasaktır.Bu durum tespit edildiğinde kişiye yasal işlem uygulanacaktır.

*Güvenlik protokolüne tüm öğrenci velileri uymakla yükümlüdür. Bu konu ile ilgili idareci, öğretmen ve çalışanlarla tartışmaya girmemenizi rica ederiz.

*Öğle arasında veliler okula alınmayacaktır.

GİRİŞ VE ÇIKIŞLARDA KAPI ÖNÜNDE VELİLERİN BEKLEMESİNE MÜSADE EDİLMEYECEKTİR.

Tüm velilerimizden çocuklarımızın güvenliği için  okul idaresi, öğretmen ve çalışanlarına yardımcı olmaları ve kurallara uymaları önemle rica olunur.Anlayışınız için teşekkürler..

 

29.09.2023 497

İLETİŞİM

Adres:
Mehmet Akif Ersoy Cad. No 17 Başakşehir 2. Etap 146B, 146M, 98, 89C nolu otobüslerle okulumuza ulaşabilirsiniz.


Telefon
(212) 485 4725


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın